Нема сомнение дека машките и женските врски честопати се опфатени со мистерија.

Многу пати не можеме да сфатиме зошто некој се однесува на одреден начин, а понекогаш можеме само да претпоставиме.

Ако сте биле на состанок со момче и тој продолжи да комуницира со вас без да ви се јави за следниот состанок, постојат неколку потенцијални причини за тоа:

Решил да паузира

Да, знаеме и дека најчесто ваквите паузи ги прават оние кои не се осмелуваат директно да кажат дека врската е завршена.

Но, бидејќи тие сè уште не започнале, причините за забавувањето можат да бидат разновидни.

Можеби тој сака да направи изненадување по повод втората средба, но сè уште не знае што да ви даде или само сака да разберете колку ќе бидат заеднички вашите интереси се додека тој целосно не се за вљуби во вас.

Премногу е зависен од социјалните мрежи и апликациите за запознавање

Психолозите велат дека ова станало вистински проблем за двата пола на возраст од 18 до 45 години – можноста да остварат нови познанства на социјалните мрежи.

Редовното флертување преку Интернет создава илузија за многумина дека секогаш можат да најдат друг потенцијален партнер, затоа, не вреди да се брза со работите.

Разликата помеѓу таквиот „зависник“ можете да ја направите на првиот состанок – најверојатно нема да го исфрли омилениот телефон од неговите раце или ќе зборува за тоа како имал претходни излегувања со девојките од апликацијата каде што се запознале.

Се плаши дека не ви се допаднал

Маж може да се согласи на „доброволна зона на пријатели“ ако се сомнева дека девојчето нема да сака да го продолжи состанокот на романтичен начин.

Во таква ситуација, одржувањето на комуникацијата без поканување на состанок, но со покани или преписка, за него значи начин да го чека вистинскиот момент.

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

ве молиме внесете го вашиот коментар!
ве молиме внесете го вашето име овде