Под мотото „Резервирајте насекаде и секого“, хрватските издавачи ќе им понудат на клиентите вообичаен есенски попуст на своите изданија оваа година, наместо на штандовите на загребскиот „Интерлибер“ – кој е одложен за подобри епидемиолошки времиња – во нивните книжарници и веб-продавници.

Вкупно 126 книжарници низ цела Хрватска, во договор со издавачи, нудат фер попуст за набавка на книги – вели претседателот на Здружението на издавачи и книжарници Славко Кожина.

Сите информации за тоа кој учествува може да се добијат на нашиот домен znk.hr, што исто така води до нашиот канал на YouTube. Разговорите со писателите ќе бидат достапни на овој канал, а специјалната, премиум програма ќе биде понудена на Третиот канал на ХТВ. Го дизајнираа Ивица Претењаша, Круно Локотар и Сања Баковиќ, со скоро четириесет различни ревии – најавува Козина.

Попусти за нови и стари изданија ќе им бидат понудени на клиентите до крајот на оваа недела, закажани за „Интерлибер“, а „Чколска књига“, на пример, ќе ги продолжи до крајот на месецот. Кај тој издавач, цените на новите книги, објавени од ноември 2019 година до денес, се намалени за 15 до 20 проценти, додека постарите изданија може да се купат со попуст од 40 до 70 проценти.

Меѓу новитетите што „Чолска књига“ вообичаено би ги презентирала на „Интерлибер“ се новиот роман на Иван Аралица „Духот на демонот“, записите во дневникот на Петар Гудеj „За неговите песни“, бестселерот на Дејвид Атенборо „животот на нашата планета – моето сведоштво и визија“. иднина “, избор од поезијата на рускиот поет од советскиот период Владимир Висоцки „Моја цел – хоризонтот “ во превод на Лука Паетко, како и книгата „Ирационално однесување“од Ричард Талер, добитник на Нобеловата награда за економија.

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

ве молиме внесете го вашиот коментар!
ве молиме внесете го вашето име овде