Доктор Сергеј Боjeвиќ, специјалист по патофизиологија и пулмологија, раководител на Одделот за хумана патологија на Универзитетот Сеченов во Москва, по потекло од Црна Гора, ја прими руската вакцина против вирусот корона, регистрирана на 11 август.

Професорот Боjевиќ вчера се состана со академик Гинзбург, а потоа ја прими вакцината и ги испрати снимките до телевизијата Вијести.

Претходно во интервју за Новости, Боjeвиќ рече дека за да се направи ваква вакцина, потребно е големо искуство и знаење на тимови на научници од повеќе области и дека Русија докажа дека луѓето кои работат во нејзините научни институти се од светски ранг и се лидери на многу начини.

ПРВИ НАШ ЧОВЕК ПРИМИО ВАКЦИНУ: Доктор Сергеј Бољевић добио руски Спутњик V
Доктор Сергеј е првиот човек од балкански простори кој ја прими руската вакцина против корона вирусот