Комисијата за заразни болести донела препорака за продолжување на рестриктивните мерки за уште седум дена, објави МИА.

Од 6 април беше воведена забрана за движење од 20 часот до 5 часот следниот ден, која завршува утре.

Владатата на утрешната седница ќе ја разгледа донесената препорака од Комисијата за заразни болести за продолжување на рестриктивните мерки.