Во стаклено шише, со максимален волумен од 2 литри (колку е помал волуменот, толку е посилна концентрацијата на сончева светлина во водата), наполнете вода за пиење и покријте ја со чаша или газа.

Никогаш не користете пластика, поради нејзините токсични својства.

Оставете го на земја (не на трева, бидејќи спречува вода да се полни со сончева енергија), на директна сончева светлина.

Ако немате земја

Ако не сте во можност да го оставите шишето на земја, може да се користи и песок, камен, бетон.

Водата ќе се наполни по 5-8 часа (во зима е потребно малку повеќе време, бидејќи сончевите зраци тогаш се помалку интензивни).

Водата не смее да остане надвор во текот на ноќта затоа што ќе излезе целата енергија што сте ја акумулирале во текот на денот.

Покрај пиењето, оваа вода помага во борба против мозолчиња, акни и брчки.

Вака подготвената вода се пие во рок од 24 часа по полнењето.

Температурата е најдобро да биде на собна просторија бидејќи постојат студии кои потврдуваат дека токму тогаш најповолен ефект на водата врз нашето тело.

Покрај тоа што е одлична за пиење, оваа вода можете да ја искористите и за размачкување на телото, особено против мозолчиња, акни, брчки.

Постојат поделени мислења за бојата на самото шише.

Голем број луѓе користат зелени и сини шишиња, додека други користат само проѕирни за прекршување на зраците во бојата на виножитото.

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

ве молиме внесете го вашиот коментар!
ве молиме внесете го вашето име овде