Моментот кога визуелизираме, сонуваме, а самиот поглед на небото не исполнува со чувство на мир и позитивна енергија. Токму таков волшебен дожд од ѕвезди што паѓаат нè очекува вечерта на 9 октомври.

Од 6 до 10 октомври не очекува метеорскиот дожд Дракониди, но врвот е во недела навечер на 9 октомври. Метеорскиот дожд Draconids се очекува да биде видлив од САД, Канада, Европа и северна Азија.

Најдобро ќе го доживеете врвот на сјајот во природата, далеку од загадувањето и уличните и градските светла. Метеорскиот дожд Драконид (или Џакобинид) е метеорски дожд што се случува секој октомври.

Името го добило по соѕвездието Драко Змејот, од каде што се претпоставува дека потекнуваат метеорите. Во последниве години, овие ѕвезди беа највидливи во октомври 2011 година.

Со оглед на тоа што дождот со ѕвезди што паѓаат се случува истиот ден со полната месечина, можно е сјајот на Месечината да одземе дел од славата од ѕвездите и да ја намали видливоста со нејзината светлина.

Сепак, погледнете во небото и визуелизирајте ги вашите желби – можеби ѕвездата што паѓа ќе ви биде знак дека сте на вистинскиот пат кон исполнување.

Рефлексиите на небото можат да се видат веднаш штом ќе се стемни, затоа одете на прошетка со саканата личност, останете во природа и погледнете во небото. Секоја ѕвезда нека симболизира еден од вашите соништа.

На 9 октомври погледнете во небото и замислете една од најубавите желби. Ако верувате, навистина посакувате и се надевате на среќа, можеби вашата желба ќе се оствари…