Луѓето се разликуваат во толеранција на болка и начинот на кој ја покажуваат. Некои луѓе постојано плачат и на најмала повреда, другите ги затвораат своите чувства во себе и не ги покажуваат.

Во секој случај, скоро да не постои човек што не плаче и плачењето е антрополошка специфика.

Психолозите советуваат да ги покажувате своите емоции и да плачете, наместо да ги затворате емоциите во себе.

Неизразувањето на емоциите може да придонесе до подвојување и биполарно пореметување.

  • Солзите ја мијат болката од душата 

Кога луѓето ќе се исплачат тие буквално ја исфрлаат болката од себе и се чувствуваат подобро.

Ако не сакате да плачете во јавност, направете го тоа насамо, но никако не игнорирајте ја потребата да пуштите солзи.

Солзата е реакција на душата да ја исфрли болката.

  • Не е точно дека плачат само слабите луѓе 

Ако не плачете и ги задржувате емоциите ќе станете емотивно многу слаби.

Само емотивно интелигентните луѓе знаат како треба да ги менаџираат емоциите и да ги покажат на вистински начин.

 

ИЗВОРМој збор
претходниот член,Отец Тадеј: Има само еден начин да постигнеме внатрешен мир
Следната статијаЕдинствен начин луѓето да се сменат е со безусловна љубов

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

ве молиме внесете го вашиот коментар!
ве молиме внесете го вашето име овде