За да спречи ширење лажни информации, социјалната мрежа Твитер (Твитер) воведува нова опција (знаме) за обележување на објави или твитови што содржат неточни информации.

На овој начин, велат претставниците на таа мрежа, тие сакаат да им овозможат на корисниците да означуваат лажни вести, неточни информации и на тој начин да известуваат „лажни вести“ до администраторите.

Слично како и претходната опција за „спам“, во неколку чекори, засега само корисници од Соединетите држави.