Кожата е нашиот најголем орган, поради што е многу важно да ја негуваме и да и го даваме она што го сака, без разлика на возраста.

  • Витаминот Ц прави голема разлика

Дерматолозите се согласуваат дека витаминот Ц е еден од најважните, ако не и најважниот антиоксиданс кој треба да се вклучи во вашата рутина од 20 или 30-годишна возраст и да продолжи да се користи во текот на 40-тите.

Витаминот Ц го спречува создавањето на темни дамки и го стимулира производството на колаген, а најдобро е да користите серум со неговата висока концентрација наутро, пред да нанесете хидратантна крема и крема со заштитен фактор.