Перењето алишта е домашна работа без која не можеме, а за среќа, машините за перење многу ја олеснуваат целата работа.

Меѓутоа, пред да ги ставиме алиштата во машината за перење, треба да одвоиме малку време и да провериме сè пред да оди за перење.

Еден корисник на социјалната мрежа Тик Ток сподели пет корисни совети за перење алишта во видео:

Најпрво, првиот чекор е да ги прицврстите сите патенти на вашата облека бидејќи тие лесно може да се заглават во дупките во вашата машина или да оштетат други работи.

Друг совет е да ги навртувате сите приклучоци наопаку. На овој начин, ја обезбедувате чистотата на тие џебови до моментот кога вашата облека е целосно испрана и сушена.