Дали знаевте дека водата од кисела краставица е всушност богатство за здравјето? Така тврди Шанел Адамс, еден од најдобрите бармени во светот.

  • Кисели краставички

Во разговор со него, тој откри дека оваа течност е еден од најинтересните трендови во американските барови.

Имено, по чаша виски, се препорачува да се пие чаша со кисела вода, што во САД се нарекува „pickleback“ и е „специјалитет“ на куќата во многу барови.

Освен Американците, Русите ја пијат течноста од кисели краставички со вотка, додека во Мексико се комбинира со текила.

На овој начин се ублажува дејството на алкохолот, а некои тврдат дека таквата вода ги ублажува мамурлакот.