Девојка Ромка секојдневно споделува детали од нејзиниот живот на својот TikTok. Бриџит Вол живее во Ирска и тоа утро целиот свет се сруши врз неа…

Едно утро Бриџит се разбудила и дознала дека нејзиниот брак е веќе договорен, каде што изјавила „Ова е најлошиот ден откако дишам“.

Ме натераа да се омажам, а до денот на венчавката не знаев ниту како да се омажам, а камоли кога – рече таа за едно утро кога се разбуди, а голема бела венчаница ја поздравила на кревет.

Бракот, вели таа, пропаднал, а поранешниот сопруг започнал да злоупотребува само две недели по венчавката, но успеала да се разведе од него само седум години подоцна, на 23-годишна возраст.

Не бев жена, сe уште бев дете – рече таа во своето видео и објасни зошто некои ромски семејства се уште договараат бракови за своите деца.

Причината, вели таа, е тоа што тие не сакаат нивните деца да стапат во брак со друга нација или религија, па затоа претпочитаат да изберат некој од заедницата чие семејство го знаат и што им се допаѓа.

Ако има помала заедница, се случува да се венчаме едни со други, со роднини, но тоа е реткост денес во Ирска – рече таа и додаде дека во секој случај, девојките мора да го прават она што нивните родители ќе им го кажат.