Луѓето кои имаат миленичиња, покажуваат поголема свесност за значењето на животот и благосостојбата на животните.

Во поширока смисла тие се виталисти и работат на сеопшто унапредување на животот и среќата.

Од миленичињата нема нужда, освен емоционални и социјални потреби кои тие ги задоволуваат.

Но постојат голем број на предности за луѓе кои одгледуваат домашни миленичиња:

  • Дневна рутина 

Милениците случајно или не, ви ја одредуваат вашата дневна рутина, ќе почнувате да заспивате и се будите порано, како и тие.

Нивната потреба од вас да ги нахраните, да им исчистите или да ги изведете на прошетка, нема да ви дозволи поинаку да го планирате вашиот сон и да имате нездрави навики.

  • Смисла 

Домашните миленици му даваат поинаква конотација на вашето постоење.

Благодарение на нив сфаќате колку може вашите постапки како – хранење, чистење и др. да бидат некому од полза и важни.

Помагајќи на домашните миленици, си помагате себе си!

  • Емоционална интелигенција 

Обидувајќи се да го разберете светот на вашите миленици, вие се развивате емоционално.

Милениците ќе ви помогнат да продрете во свет кој за останатите е невидлив и да го продлабочите своето знаење за светот.

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

ве молиме внесете го вашиот коментар!
ве молиме внесете го вашето име овде