Интелигентните луѓе можете да ги препознаете по многу нешта, најчесто по нивната скромност и свесност за тоа колку сè уште не знаат. Сепак, една особина покажува и висока интелигенција и можеби никогаш нема да ја поврзете со тоа.

Тенденцијата за соработка со другите е знак на висока интелигенција, покажа едно истражување.

Експертите објаснуваат дека интелигентните луѓе на почетокот се многу внимателни за тоа колку им веруваат, но со текот на времето и преку искуство градат доверба. Луѓето кои се подготвени за соработка со задоволство им помагаат на другите, веруваат во тимска работа и взаемна поддршка.

Покрај тоа, оние кои се подготвени да соработуваат генерално подобро ја гледаат поголемата слика во секоја ситуација, како и учат од искуство.

Луѓето може природно да претпостават дека луѓето кои се љубезни, совесни и дарежливи се автоматски и посклони кон соработка. Но, преку нашата студија дознавме дека интелигенцијата е примарен услов за кооперативно општество. Предноста на високата интелигенција е способноста да се побрзо обработувајте ги информациите за да акумулирате повеќе искуство и да научите од тоа. Ова сценарио може да се примени на работа каде што интелигентна личност која ја гледа пошироката слика и добро работи со другите, на крајот ќе биде промовирана и наградена, вели авторот на студијата, професорот Еугенио Прото.

ИЗВОРМондо.рс
претходниот член,Денеска го празнуваме денот на сесловенските просветители св. Кирил и Методиј
Следната статијаАзбука на избалансирана исхрана: СЗО со препораки како да знаете кои производи се јадат секој ден, а кои скоро никогаш