Првиот чекор во чистењето на вашата машина е да ги отстраните бигорот и слојот нечистотија од барабанот, но некои не застануваат тука. Една жена решила да покаже како детално се чисти машината за перење.

Таа советува секоја жена да го прави ова на секои шест месеци, за машината за перење да остане како нова. Неопходно е да се отстранат сите нечистотии насекаде.

Со четка за заби или некој од алатките, потребно е да се отстрани целата нечистотија од фиоката каде што се истураат детергентот за перење и омекнувачот.

  • Лесно и едноставно чистење на машината за перење

Таа открила и како да се ослободи од бигорот во греалката, а најдобар тест е следниот: Треба да ја извадите решетката што се наоѓа во близина на греалката од машината и да соберете нечистотија, влакна итн. потопете под вода и ако водата се задржи, тоа значи дека не е чиста.

Се што ви треба за правилно да го исчистите е детергент за миење садови, стара четка за заби (четка за нокти, четка за заби, било што од ваква природа), влажна лента и малку сапун, тријте со четка и исплакнете! Едноставно е!