Новата студија, објавена во научното списание Nature Microbiology, ги проучувала антителата на 38 пациенти и здравствени работници во болницата „Сент Томас“ во Лондон, кои биле заразени со Ковид-19 во текот на првиот бран, пред подоцна да бидат вакцинирани.

И покрај првичниот пад на нивото на антителата веднаш по инфекцијата, резултатите покажаа дека повеќето луѓе (18/19 пациенти) одржувале нивоа на антитела што може да се детектираат 10 месеци по првите симптоми на болеста.

ИЗВОРNajzena.rs
претходниот член,Избегнувајте ги овие средства за чистење, може да бидат смртоносни!
Следната статијаКако да ја исчистите машината за алишта во неколку едноставни чекори?