Контроверзниот милијардер, филантроп и научник, Илон Маск отсекогаш имал една желба, која досега не била исполнета.

Неговата желба отсекогаш била да го посети, ни помалку ни повеќе, Марс!

Изминатите неколку дена, Маск беше во центарот на вниманието на јавноста поради неговиот супер-брз интернет, кој го лансираше во орбитата на планетата Земја.

Оваа компанија ќе донесе свои законски регулативи во вселената, а Маск најави дека ќе направи свој „самоодржлив“ град на таа планета!

Оваа идна колонија на компании SpaceX ќе користи Интернет на своите сателити Starlink, така да не мора да се грижите дали вашиот Wi-Fi ќе има опсег на „Црвената планета“.

Над Земјата кружат над 800 интернет сателити, а се очекува тој број да надмине десетици илјади во наредните години!

Апликацијата на овој проект веќе функционира во одредени региони.

Корисниците посочија дека „Условите за користење“ на Земјата и Месечината ќе бидат применети според важечките закони во Калифорнија.

Дали би живееле на Марс?