Понекогаш само една работа стои на патот до оптималниот бакнеж: тој е превисок, а таа очајно се протега за да одвај стигне до брадата или тој е понизок од неа, па затоа мора да се спушти, а девојчето воопшто не се чувствува женствено.

Дури и ако жената е со иста висина како и мажот, тоа не е гаранција за совршенство при бакнување.

Зошто? Затоа што нема подобро чувство од тоа кога треба да се подигнете на прсти за да се бакнете.

Накратко, научниците пресметале идеална разлика во висината за бакнување помеѓу момче и девојче.

Резултатот е следен: мажот треба да биде девет проценти повисок од жената. Ова значи дека за жена висока 1,65 сантиметри, маж би бил идеален 15 сантиметри повисок од неа, што значи 1,80 сантиметри.

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

ве молиме внесете го вашиот коментар!
ве молиме внесете го вашето име овде