Содржината во македонските учебници по историја за средновековниот период и раноосманлискиот период ќе бидат тема на 11 средба на македонско-бугарската Мешовита комисија за историски и образовни прашања која ќе се одржи денеска и утре.

На претходната средба беа разгледувани и усвоени препораките за бугарските учебници за овие периоди.

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

ве молиме внесете го вашиот коментар!
ве молиме внесете го вашето име овде