Економската активност на целиот регион е за 12,7% поголема отколку во претходните три месеци.

Но, овој раст не е доволен за да се поправи ситуацијата по падовите во првата половина на 2020 година, поради КОВИД-19 пандемијата.

Изгледите за крајот на годината дополнително слабеат поради повторно зголемување на случаите на КОВИД-19 и се построги официјални ограничувања.