Јапонците имаат најниска стапка на смртност од Ковид-19, сето тоа поради еден моќен елемент.

Пандемијата на коронавируси не стивнува, но смртноста варира од земја до земја, а Јапонија покажува апсолутно најдобри резултати. Најновите статистички податоци покажуваат дека има само 18 мртви на милион жители во земјата на изгрејсонцето, а многумина веруваат дека тајната лежи во едно моќно соединение – јод.

Овие резултати се во согласност со студијата на Националниот центар за ревматологија во Холандија, предводена од д-р Р.Х. Верхесен, која покажа дека внесувањето на оптимални количини на јод има значително влијание врз стапката на смртност кај најстарата популација, која страда од Ковид – 19

Во исто време, д-р. Гери Ворен, водечки истражувач на САИЦ, во својот труд „Внесот на јод за да се намали смртноста на ковид-19 и смртноста на ковид-19“ објавен во Портата „Резерч“, наведува дека дневното внесување на максимално препорачани количини на јод доведува до апоптоза – клеточна смрт на Корона -инфицирани клетки.вирус, спречувајќи го понатамошното ширење.

И бидејќи Јапонците се меѓу нациите со најголем внес на јод, што е тајната на нивната долговечност, заклучокот е јасен.

Дневно внесување од 1,5 до 2,4 милиграми по лице (во зависност од телесната тежина) ја зголемува подготвеноста на организмот да се бори против Ковид-19 и со тоа значително ја намалува можноста за пренесување и смртност на Ковид-19.

Јодот најмногу се наоѓа во алгите, морските риби и трпезата сол.

Значи, наместо паника, треба да бидеме одговорни и да работиме на превенција и зајакнување на имунитетот.

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

ве молиме внесете го вашиот коментар!
ве молиме внесете го вашето име овде