Едниот земјотрес беше регистриран во 4.54 со епицентар во с.Леуново – Мавровско, со длабочина од 10 километри.

Веднаш по него следуваше уште еден во 6.25 со јачина 3.6 по Рихтер.

Земјотресите го пореметија сонот на дел од граѓаните.