Смеењето, пред сe, бара искреност, и дали има искреност кај луѓето?

За смеење е потребна невиност, а луѓето најчесто се смеат злобно.

Искрената и безопасна смеа значи радост, и дали има радост кај луѓето во денешно време и дали луѓето знаат да бидат среќни?

Радоста на човекот е неговата највидлива особина, која најмногу го издава.

Потребно е долго време да се запознае со нечиј карактер, но штом мажот барем еднаш се смее искрено, ќе ви биде прикажан целиот негов карактер, веднаш како да е во вашата дланка.

Само многу возвишен и среќен човек може да биде весел и да зарази други, т.е. да биде неодоливо и добродушно весела.

Не зборувам за неговиот ментален развој, туку за неговиот карактер, за целиот човек.

На тој начин, ако сакате да погледнете преку маж и да ја запознаете неговата душа, не гледајте го како молчи, зборува или плаче, па дури и возбудувајте се од благородни идеи, туку гледајте го како се смее.

Ако добро се смее, знајте дека е добар човек.

Затоа, многу добро знам дека смеата е најсигурниот тест на душата.

ИЗВОРПозитиван став
претходниот член,Имаме ли право да се шокираме од неагилноста на институциите во пожарот?!
Следната статијаПет причини зошто да јадете маслинки секој ден

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

ве молиме внесете го вашиот коментар!
ве молиме внесете го вашето име овде