Колку пати ја допирате кабината околу вас во авион кога летате?

Што е со аеродромот? Колку пати луѓето што работат таму ги допираат вашите предмети?

Одговорот денес е, по правило, „доста“. Но, авиокомпаниите, аеродромите и авиоиндустријата сакаат одговорот во блиска иднина да биде „доста помалку“.

„Патување без допир“ опфаќа прилично широка колекција на индивидуални промени и дополнувања на околината околу нас, сè, од миење без раце на аеродромски и авионски тоалети до автоматски порти за скенирање и одбор, контролирање на вашиот систем за забава при летање од вашиот телефон или таблет , и уште повеќе.

„Патувањата без допир ветуваат мир на умот“, објаснува Даниел Барон, кој работи со LIFT Aero Design, студио за дизајнирање кабина на авиони со канцеларии во Токио и Сингапур, овозможуваат технологии и процеси за ублажување на вознемиреноста во текот на патувањето“.

Вклучува не само патувања без допир, туку и патувања со „помалку допир“ и потребата да се допираат физички работи во патничката околина помалку и исто така помалку пати во текот на секоја интеракција.

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

ве молиме внесете го вашиот коментар!
ве молиме внесете го вашето име овде