Сте слушнале за фенг шуи, дури можеби веќе сте го свртиле огледалото спроти влезната врата или креветот и имате барем еден метален предмет на запад што може ќе привлече пари во куќата.

Но, дали знаевте дека покрај Кинезите, на кои им се припишува измислување на споменатата техника за просторно планирање, и Индијанците имаат свои?

И, денеска, 27 октомври, е Светски ден!

Се нарекува огромен (на санскритски: куќа, место на живеење) и записите за тоа се наоѓаат во најстарите книги, со прецизни упатства како да се постават згради во вселената, распоред на простории, оптимални градежни материјали, претежно повеќе или помалку на темите што ги допира и фенг шуи.

За разлика од фенг шуи, до неодамна е непознат вестуу на Запад, но во последно време, откако богатите Азијци купуваат и градат се повеќе недвижнини на нашата хемисфера, работите се променија.

За тоа неодамна пишуваше Фајненшл тајмс, а престижниот Архитектонски дигест исто така даде совети за изградба и уредување во согласност со вашата филозофија.

Да не спомнувам сè што пишуваат АД и ФТ, да не ги спомнувамe античките Веди, еве краток преглед на тоа што е тоа и како можете да се обидете да ја користите оваа древна мудрост во вашиот дом.

Поентата на целата приказна, без многу изненадување, е дека енергијата на просторот делува на човекот, така што хармонично изградениот простор пренесува позитивни вибрации на жителите, а лошо изградениот и уреден простор, претпоставувате, лошо пренесува.

Бидејќи елементите на природата се присутни во нашите тела, ние сме поврзани со нив и затоа, огромниот не учи, ние треба да бидеме во хармоничен однос со нашето опкружување.

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

ве молиме внесете го вашиот коментар!
ве молиме внесете го вашето име овде