Еден од омилените регионални бендови Detour, објави нова песна „Celebration“, во која се зборува за моментално непожелни блиски контакти, немилосрдна прослава во која луѓето се прегрнуваат, бакнуваат, кршат очила на подот …

-Би сакал оваа песна да не се сфати како провокација, туку како коментар за моментот во кој живееме низ призмата на сеќавање на заедништвото и некои подобри времиња, кои, се надевам, ќе се вратат наскоро, објасни авторот и фронтмен на групата Ненад Боргудан за новиот сингл. додаде:

-Песната е за тоа како е кога ќе завршите на погрешна забава каде што сите понекогаш се среќаваме, каде што не знаете ниту една песна, но на крајот сè што треба да направите е да се придружите на прославата.