21.8 C
Skopje
Tuesday, July 27, 2021

Луѓето повеќе зборуваат кога не зборуваат со зборови

Невербалната комуникација сочинува поголем дел од нашата целокупна комуникација со другите луѓе. Луѓето меѓусебе повеќе комуницираат со гестови, мимики, пантомима, држење на телото и...

Придобивки од пивото врз здравјето на луѓето

Пивото е еден од најконзумираните пијалоци низ светот. Неколку светски брендови се натпреваруваат за заземање на приматот во однос на квалитетот во производство на...

Високите потпетици и дефицит на женскост

Потпетиците биле дел од секојдневниот изглед на аристократијата. Во средновековните европски монархии, потпетици обично носеле мажи со низок раст со цел да изгледаат погабаритно,...

Што е насилство и како да го препознаете?

Насилството е честа девијација во меѓучовечките односи и е доста застапено и присутно во секојдневието на луѓето. Сепак многу од нас не можат да...

Разлики помеѓу токсична и нормална љубовна врска

Љубовта е универзална вредност и идеал. Историјата на човечката мисла покажува дека љубовта е една од најтретираните прашања, особено љубов помеѓу маж и жена,...

Заштитете ја кожата, дури и ако не одите на плажа

Иако многумина нема да одат на море заради епидемијата на ковид 19 ова лето, експертите предупредуваат дека заштитата на кожата не смее да се...

Позитивни и негативни стереотипи

Во нашиот јазик зборот стереотип обично асоцира на некоја „закоравеност, неправедност и мислење кое не се базира на проверка и докази“. Стереотипот исто така...

Салото на стомакот е штетно по здравјето, срцето и црниот дроб се органи кои...

Слој на зголемени масни наслаги на стомакот може да биде многу опасен, предупредуваат лекарите!Затоа, треба да го одржувате обемот на половината во рамнотежа за...

Сакате да сте во среќна врска? Еве што подразбира среќно партнерство

Партнерствата се само еден сегмент од заедницата што ја градиме со другите луѓе. Дефинициски партнерството подразбира најблизок и најинтимен однос помеѓу луѓето. Но, за...

Како да го надминете раскинувањето и разделбата со луѓе

Секој однос помеѓу луѓето има рок на траење. Животно сме предодредени да се разделуваме со луѓето со самиот факт што сме смртни суштества. Сепак...
3,566FansLike

Recent Posts

Trending Now

error: Content is protected !!