дома информација вест Администрацијата повторно привилегирана: Ќе работат од дома или во смени

Администрацијата повторно привилегирана: Ќе работат од дома или во смени

Владата ги усвои предлог-мерките на Комисијата за заразни болести што се однесуваат на организаија на работата на администрацијата

34
0

Владата ја прифати препораката на Комисијата за заразни болести целата државна и јавна администрација, општините и судовите, согласно принципот на работа и работниот процес, организирањето на работата да се одвива во смени или онлајн од дома или, пак редуцирано со систем на ротации зависно од карактеристиките на работниот процес на институциите.

Исто така, работното време на сите угостителски објекти се ограничува до 23 часот, освен на оние што вршат испорака, се ограничува капацитетот на патници во возилата на јавниот превоз на 50% од вкупниот број на патници предвидени во едно возило.

Ова се дел од рестриктивните мерки кои вчера попладне беа усвоени на владината седница, а ги предложи Комисијата за заштита од заразни болести.

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

ве молиме внесете го вашиот коментар!
ве молиме внесете го вашето име овде