Три лета од Скопје кон Турку на Финска и однеле преку стотина заразени патници со корона вирусот.

Најголемиот број на патници биле со косовско државјанство и поминале минимална здравствена контрола на македонските аеродроми.

Сепак контролите не биле доволни за да се детектираат сите патници кои се позитивни на корона вирусот.

Поради недовербата во службите на аеродромите, се најавува Финска да стави Македонија на црвена листа на земји од кои ќе ги забрани летовите.