дома информација вест Барала сродна душа а потоа налетала на маж кој ја завел па...

Барала сродна душа а потоа налетала на маж кој ја завел па и го претворил животот во пекол

1028
0

Прекрасната романса на г-ѓа Љубица Јаворина (70) долгогодишната изнајмувачка на апартмани во „Језерце“ не прими гости оваа година а причината е запрепастувачка.

Корона вирусот од Кина ги преполови приходите на нејзините колеги изнајмувачи, но „вирусот“ што речиси и го уништи животот потекнува од Јакутск во руски Сибир, се вика Евгениј Б. и има 62 години. Приказната досега не е снимена во Хрватска, звучи нереално и делува како одличен образец за филмски трилер.

Човекот што го прими како гостин-турист од далечна земја неколку дена, ни раскажува овој пензиониран стоматолог, го претвори нејзиниот живот во пекол. Најлошо од сè, таа е убедена дека сè уште ја контролира преку Интернет од својата татковина и затоа сериозно се загрозени нејзиниот имот, приход и куќа во вредност од околу еден милион евра.

Симпатичниот Русин која ја заведе не само што и го скрши срцето, туку верува дека прави сè за да го зафати нејзиниот вреден дом.

Со целото знаење и докази што приватен детектив, кого го ангажирала, и помогнал да се собере, оваа недела ќе контактира со полицијата.

Како што наведува таа тој прво дошол во нејзиниот имот ја завел токму во периодот кога таа поради долгата осаменост барала сродна душа.

По неколку неделна врска тој почнал да и бара да потпише договори со кои ќе има право на користиење на нејзиниот имот.

Според измамената госпоѓа, тој и ги снимал и сите банкарски сметки и ги користи преку Интернер за да врши различни наплати на онлајн услуги.

Очајната Љубица случајот го пријавила во медиуми и во полиција но не се надева дека исходот од пријавата ќе може да и го поврати изгубеното – време, срце и пари.

Извор: Jutarnji.hr