По бројните реакции на НВО и граѓаните за непреземање на активности за заштита на животната средина, министерот за правда Бојан Маричиќ објави дека ќе се зголемуват казните за загадување на животна средина до 200.000 евра.

Ова одлука е вметната во предложени измени при Закон за прекршоци.

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

ве молиме внесете го вашиот коментар!
ве молиме внесете го вашето име овде