Според податоците на Државниот завод за статистика, во 2021 година, 95 % од деловните субјекти користеле компјутер во својата работа.

Широкопојасен пристап на интернет преку фиксна конекција имале 91.9 % од деловните субјекти со десет или повеќе вработени.

Од вкупниот број деловни субјекти, 48.8 % имале веб-страница или почетна страница.

Во однос на е-трговијата, 9.6 % од деловните субјекти со е-продажба примиле нарачки преку компјутерските мрежи, а 9.2 % од деловните субјекти примиле нарачки за стоки или услуги преку веб-продажба.

ИЗВОРДЗС
претходниот член,До 2070 година една третина од луѓето на планетата ќе бидат погодени од екстремни горештини!
Следната статијаДали сте знаеле дека плодовите на киви се јадат заедно со лушпата?

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

ве молиме внесете го вашиот коментар!
ве молиме внесете го вашето име овде