Покрај сите поскапувања со кои се соочуваат граѓаните на Србија, од вчера нов удар по џебот или поточно по картичките.

Покрај сите поскапувања со кои се соочуваат граѓаните на Србија, од вчера нов удар по џебот или поточно по картичките.

Според новите ценовници на одредени банки, оваа грешка и невнимание со ПИН-от може да ве чини околу 100 динари (50 денари).

Граѓаните ќе треба да плаќаат поскапа провизија за подигање пари од банкомат на друга банка, како и за трансакции извршени преку еБанкинг. Од денеска ќе се наплаќа она што досега не беше – повеќекратни обиди за подигање готовина од банкомат и неуспешни обиди за плаќање преку интернет.

Граѓаните не се задоволни од ваквите одлуки на банките и сметаат дека во случаи кога банкоматот е неисправен или еБанкарството не работи, одговорноста треба да ја сносат банките.

Доколку случајно ја изгубите картичката и тогаш ќе мора да платите.

Потоа, ако не по ваша вина сте ја изгубиле картичката, а на сметката сте имале до 3.000 динари, вие ќе ги сносите трошоците.

ИЗВОРНезависен
претходниот член,Три грешки кои ги правиме кога ќе се вратиме на работа после одмор
Следната статијаКое е идеалното време за полевање на вашите билки и собни цвеќиња

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

ве молиме внесете го вашиот коментар!
ве молиме внесете го вашето име овде