Уставниот суд денеска ќе има подготвителна седница за предметите на кои им е успорена уставноста.

Првиот предмет е Законот за договорот од Преспа преку кој се направи промена на уставното име во Собранието по претходен неуспешен референдум.

Вториот предмет е Закон за ратификација на Конечната спогодба за решавање на разликите опишани во резолуциите 817 (1993) и 845 (1993) и Советот за безбедност на ОН за престанување на важноста на привремената спогодба од 1995 година и воспоставување на стратешко партнерство меѓу страните и на Указот за прогласување на Законот за употреба на јазиците и Законот за употреба на јазиците.

Доколку Уставниот суд донесе одлука дека Законите се косат со Уставот може да се прогласи укинување на законите.

ИЗВОРМИА
претходниот член,Откриени три навики кои ги имаат лицата во длабока старост
Следната статијаДесет карактеристики што ја прават жената „фатална“