Луѓето треба да носат маски дома за да спречат инфекција со коронавирус кога доаѓаат гости кај нив и тие не се во можност да одржуваат социјална дистанца, препорача Светската здравствена организација денес.

Покрај тоа, маските треба да се носат во ситуација кога просторијата не е доволно проветрена или нема услови за тоа, според денешните упатства на СЗО.

СЗО претходно се залагаше за носење маски во преполни области.

Здравствената организација на ООН сега исто така препорачува поширока употреба на маски во здравствените установи.

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

ве молиме внесете го вашиот коментар!
ве молиме внесете го вашето име овде