Според податоците на Државниот завод за статистика, бројот на живородените деца во второто тримесечје од 2021 година, во споредба со истиот период од претходната година, е намален за 4.0 % и изнесува 4 604 живородени деца.

Бројот на умрените лица во второто тримесечје од 2021 година бележи зголемување од 40.2 % во споредба со истото тримесечје од 2020 година и изнесува 7 496 лица, а од нив 13 се умрени доенчиња.

Природниот прираст е негативен и изнесува -2 892, што значи дека за толку лица бројот на живородените деца е помал од бројот на умрените лица.

Бројот на склучените бракови во ова тримесечје од годината е зголемен за 140.8 % во споредба со истиот период од 2020 година и изнесува 2 769 бракови.

Во ова тримесечје се добиени 501 извештај за разведените бракови.

ИЗВОРДЗС
претходниот член,Четири нешта кои мажите никогаш нема да им ги простат на своите партнерки
Следната статијаВо иднина Виаграта ќе се користи за третирање на срцева аритмија

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

ве молиме внесете го вашиот коментар!
ве молиме внесете го вашето име овде