Заканите што ги посочува Арсовска за влечење по улици и бришење подови се скандалозни и потврдуваат дека во ВМРО-ДПМНЕ е истата насилничка матрица која граѓаните на своја кожа ја чувствуваа цели 11 години, реагира СДСМ откако вчера скопската градоначалничка Данела Арсовска изјави дека со овие зборови ѝ се заканувал опозицискиот лидер Христијан Мицкоски.

Навреди, клевети, уцени, закани за физичко насилство, тоа е матрицата на ВМРО-ДПМНЕ предводена од Мицкоски. Арсовска го обвини Мицкоски за директни закани, а ВМРО-ДПМНЕ ѝ порача на градоначалничката на Град Скопје да се провери дели е психички здрава, тоа говори за нивото на политичка и лична култура на Мицкоски и ВМРО-ДПМНЕ, стои во соопштението на СДСМ.