Поскапувањето на цените на млекото и млечните производи во маркетите, ги натера граѓаните да се свртат кон локалните производители. Цените на сирењето и кашкавалот скокнаа високо, па народот почна да бара поевтина варијанта.

Во денешно време, тоа е најлесно на социјалните мрежи, особено во групата каде луѓето бараат домашни производи, но и производителите ги нудат своите производи по далеку попристапни цени од тие во маркетите.

Цените варираат од понудувач до понудувач. Се нуди домашни сирење по цена од 300 до 400 денари за килограм, при што се добива поддршка од останатите понудувачи дека цените се реални, со оглед на тоа дека станува збор за домашни производи, без никакви преработки.

Цената на козјото се млеко во оваа група се движи од 70 денари од литар, додека пак козјата сурутка е поевтина – 50 денари за литар. Цената на килограм ореви е 150 денари, додека пак килограм копири чинат 35 денари, а доматите од скопските регион се продаваат за цена од 50 денари.