Интелигентните луѓе исто така имаат свој концепт за здравје, љубов и други „обични“ проблеми, и ако се препознаете во некој од овие, вие сте еден од нив.

Доста ви е од муабет

Ако сте крајно уморни од празен муабет – тоа е затоа што вашиот мозок е преплавен со големи и важни идеи. Темите што ве интересираат главно вклучуваат уметност, наука и филозофија и тие не се појавуваат многу ретко кога разговарате со некого.

Треба да разговарате со слични луѓе за да можете да разменувате идеи за важни работи.

Вие мислите повеќе отколку што зборувате

Бидејќи вашиот мозок е „мрежен“ за да ги бара сите можни решенија и одговори на одреден проблем, можеби ќе ви треба повеќе време од „обична“ личност да даде свое мислење или да донесете заклучок.

Ако не сте сигурни дека имате вистински одговор или брилијантна идеја, веројатно воопшто нема да зборувате.

Најголем проблем за вас е фактот дека луѓето околу вас не се запознаени со начинот на кој работат вашите мисли и многу често се збунуваат или мислат дека сте чудни, незаинтересирани или интровертни.

Работата ви здодевно

Потребата вашиот мозок постојано да се соочува со предизвици и нови идеи може да ја претвори вашата работа во вистинска досада кога ќе ја исцрпите целата креативност од неа.

Со тоа, вашиот шеф може да биде полн со недоразбирања за сите идеи што ги имате, бидејќи тој само сака да ја заврши работата.

Понекогаш се парализирате кога треба да реагирате

Тешко е да се биде мислител во свет каде што секој само ја зграпчува и цени акцијата повеќе од одличните идеи. Бидејќи сте постојано опседнати со нови идеи, можеби ќе го промашите тој акционен импулс.

За жал, луѓето можат да го мешаат ова со мрзеливост.

Луѓето мислат дека сте социјално лошо прилагодени

Ако не сакате разговор, често молчите или не сте инспирирани од изџвакани идеи, луѓето имаат тенденција да мислат дека сте социјално лошо прилагодени.

Тешко е да се за вљубите

Вашата потрага по љубов е малку поискусна затоа што сте повнимателни, аналитички и независни од другите. Бидејќи ви недостасува спонтаност, вашите симпатии можат брзо да го изгубат интересот.