Ноќеска на врвовите на Шар Планина падна првиот снег за оваа сезона.

Љубителите на скијањето велат дека едвај чекаат да почне ски сезоната и се надеваат на многу снег оваа зима на Шар Планина.

Метеоролозите веќе неколку денови најавуваа дека на повисоките планини се можни врнежи од снег.