Патник на летот на „Американ Ерлајнс” бара компензација од авиокомпанијата откако поминал три часа помеѓу двајца патници со прекумерна тежина.

Ова апсолутно не е прифатливо. Ако тие луѓе сакаат да изгледаат така, во ред. Но, сосема друга ситуација е ако бидам заробен меѓу вас со вашите раце да ме притискате три часа. Така, од мене се очекува да заземам четвртина од моето место, напиша патникот на Твитер во текот на летото.

Она што ми се случи е против политиката на “Американ Ерлајнс” за патниците со прекумерна тежина. Би сакала компензација, ве молам, напишал патникот во изјавата.

Авиокомпанијата, сепак, се чини дека нема правила во однос на тежината на своите патници.

Нашите патници доаѓаат во сите облици и големини. Жалиме што ви беше непријатно за време на летот, велат од компанијата.

Од друга страна, Southwest Airlines, конкурент на Американ Ерлајнс, има политика за „големината на патниците и дополнителни места“ во која се наведува дека „клиентите кои заземаат дел од соседното седиште се обврзани да платат дополнително за дополнителни места“.