Без разлика колку добро некој од нас се преправа дека се справува со раскинувањето, факт е дека на сите им е тешко.

На крајот на денот, без оглед на причината со која раскинувате е личноста што ја сакавте (и веројатно сè уште ја сакате) која сега го напушта вашиот живот, земајќи половина од вашето срце со себе. Шансите се дека никогаш повеќе нема да се нашминкате и тоа мора да ве боли.

Поради оваа причина, повеќето луѓе носат погрешна одлука и се обидуваат да одржат пријателски однос со бившиот, надевајќи се дека барем на некој начин ќе ги имаат во својот живот. Сепак, постојат работи кои не треба да ве натераат да сакате да бидете пријатели со бившиот.

Не е здраво за тебе

Замислете, ако не долго откако раскинавте, бившиот кон кого веројатно сè уште имате романтични чувства ве запознава со својата нова девојка затоа што сега сте пријатели.

Нема ни најмали шанси да бидете среќни поради него и да не почувствувате блесок на љубомора, поради што навистина не е здраво да се дружите со бившиот кој се уште не сте го преболеле.

Нема да можете да продолжите понатаму

Дури и ако случајно запознаете некој нов, ако сте пријатели со бившиот, секогаш ќе бидете некако приврзани за него. Несвесно ќе му се вратите затоа што тој ве познава подобро од кој било и можеби откако ќе разговарате со него ќе заклучите дека новото момче не е за вас, бидејќи не личи на вашиот бивши.

Ќе пропуштите можност по можност да бидете со некој нов и да продолжите понатаму бидејќи ќе се држите за минатото.

Големи се шансите да завршите во кревет со него

Дали навистина мислите дека е реално дека некогаш ќе можете да изградите вистинско пријателство со личност која ве видела толку многу пати без ни најмало парче облека на себе?

Дали навистина верувате дека можете да излезете заедно во градот, да испиете уште две или три пијачки и да не завршите во кревет со него? Тој знае што ви се допаѓа и каде треба да ве допре за целосно да ја изгуби контролата. Тоа ве прави вас двајца катастрофа која чека да се случи. После тоа, само ќе се чувствувате полошо.

Вашиот нов дечко ќе го мрази тоа

Дури и ако најдете, покрај пријателството со бившиот, начин да започнете врска со некој нов, постои реална шанса на таа личност да и пречи вашето пријателство.

Дали навистина мислите дека тој ќе биде рамнодушен кон тоа што редовно го слушате, гледате и се дружите со вашето поранешно момче? Ова е непочитување кон вашиот нов дечко и не треба да го доведувате во ситуација да биде принуден да се дружи со вашиот поранешен.

Еден од вас ќе заврши со скршено срце

Не само што раскинувањето е ужасно искуство само по себе, туку и одлуката да останете пријатели со бившиот би можела скапо да ве чини.

Шансите се, во таква приказна, еден од вас повторно ќе заврши со скршено срце. Еден од вас би можел погрешно да ги прочита сигналите што другиот ги испраќа и да се обиде да иницира помирување, кое може да заврши многу срамно.

Зошто би го ставиле своето срце повторно да се скрши?