Владата со нови одлуки за спречување на ширењето на ковид-19 вирусот:


➡️ Забрана за групирање на повеќе од четири лица на јавен простор во текот на целиот ден, цела седмица и со точно дефинирани исклучоци од оваа забрана;
➡️ Поранешни армиски службеници кои се над 45-годишна возраст се вклучуваат како поддршка на Министерството за здравство во делот на одржувањето на редот на здравствените институции;
➡️ Министерството за одбрана ќе отстапи одреден број санитетски возила за потребите на Министерството за здравство во справување со последиците од ковид-19.

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

ве молиме внесете го вашиот коментар!
ве молиме внесете го вашето име овде