Болничките кревети се пополнуваат, капацитетите слабеат, а здравствените власти апелираат на доследно почитување на мерките.

Владата на Македонија преку Меморандумот за соработка со Албанија и Србија усвои мерка за бесплатно лекување на граѓаните од овие три земји доколку се најдат во друга земја.

Најавено е отворање на границите, што значи дека слободното движење на граѓаните од овие три земји ќе ја зголеми фреквенцијата и потребата од лекување во здравствените институции на другите држави.

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

ве молиме внесете го вашиот коментар!
ве молиме внесете го вашето име овде