Советничката за парови Леслин Кантнер објасни како да се биде совршена свекрва која ќе има најдобар однос со синот и снаата.

– Прво – никогаш не го критикувајте изборот на партнерот на детето или начинот на кој тие се заедно како пар. Исто така, никогаш не барајте од детето да застане на ваша страна во однос на сопружниците и трето, не би било добро да одите во куќата на синот и снаата без да се најавите – започнува советувањето на Леслин.

Четвртиот совет е фокусиран на родителството, кое мајките несебично го даваат, но може да биде погрешно разбрано, за да не се случи тоа, направете „заобиколен пат“:

– Не им кажувајте како да бидат родители. Единственото предупредување за тоа би било доколку постават конкретно прашање и побараат ваш совет, секако споделете ја вашата мудрост.

Конечно, Леслин рече дека е важно да му дадете простор и време на вашето дете и да не му наметнувате време:

– Не барајте време со нив. Ова е особено важно за време на празничната сезона. Идејата дека вашето возрасно дете треба да го помине секој Божиќ со вас кога треба да размислите за цело друго семејство на партнери е навистина само рецепт за огорченост и горчина. Секако дека сакаме нашите деца да сакаат да поминуваат време со нас, прашувањето е добро, но барањето не може да биде добро – објаснува Леслин.

ИЗВОРНовости
претходниот член,Соопштение за неработен ден
Следната статијаЗошто градовите на Маите биле полни со „жива“ и чести труења на населението