Под називот „Не си виновна што некој е насилен кон тебе“, Националната мрежа против насилство врз жените и семејно насилство објави што се, се вбројува во насилство:

јавно понижување, принуда да се направи нешто против сопствена волја, говорење дека некој не е убав, говорење дека никој нема да те сака како партнерот, избирање помеѓу партнерот и пријателите, контрола и наметнување на чувство на вина поради нечиј бес.

Image may contain: one or more people and text

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

ве молиме внесете го вашиот коментар!
ве молиме внесете го вашето име овде