И по осум месеци ограничувања за патување во САД воведени за време на пандемијата КОВИД-19, американските патници сè уште не сакаат да летаат, а значителен број објавија дека нема да одат на небото сè додека се најде вакцина.

Само 13 проценти од анкетираните Американци во анкетата на National Geographic и Morning Consult велат дека би биле подготвени да летаат сега или пред крајот на годината, а други 24% рекле дека би летале некаде во 2021 година.

Околу една третина од 2.200 испитаници на анкетата направена претходно оваа недела немаат поим кога повторно ќе заминат со авион, што е функција на подолго од очекуваното пандемиско повлекување од нормалната активност.