дома информација вест Мечки изеле работник во зоолошка градина наочиглед на туристи

Мечки изеле работник во зоолошка градина наочиглед на туристи

Работник во зоолошка градина во Шангај страдаше од напад на мечки

431
0

Кинески парк за животни вети дека ќе ја подобри безбедноста откако еден од неговите работници беше фатално нападнат од мечки пред туристички автобус.

Несреќата во паркот за животински свет во Шангај се случи во саботата во „областа на диви sверки“ во зоолошката градина.

Видеото, наводно, од инцидентот, кое беше споделено на социјалните мрежи, покажува како група туристи викаат додека ги гледаат мечките одвнатре во автобус.

Паркот изрази сочувство до семејството на работникот.

Извор: BBC