Популарна филозофија за уредување на домот, фенг шуи има „строги“ правила кога станува збор за јадење.

Треба да биде топла и пријатна просторија што можете да ја декорирате со слики со весели мотиви, свежо цвеќе.

Поставете големо убаво огледало што „множи и зголемува“ храна и простор.

При инсталирање на огледалото, мора да се внимава да не се гледаат влезната врата и прозорците.

Најстариот член на семејството треба да седи на северната страна на масата така што таа да се соочува кон југ …

Позиција на трпезаријата

Идеалната позиција на трпезаријата е источно од кујната или јужно од неа. Прозорците во трпезаријата, ако се наоѓаат на јужната страна, погодно е да се наоѓате на исток или ако се наоѓа во источниот дел на куќата, кон југ.

Се препорачува трпезаријата да има најмалку два влеза, едниот од дневната соба, а другиот од правецот на кујната.

На тој начин, негативната енергија не би се собирала и просторот би ја испуштал смиреноста што е важна за човекот додека јаде.

Од оваа причина, се препорачува трпезаријата да има најмалку два прозорци.

Во трпезаријата може да се постават фиоките и полиците, но само под услов нивниот изглед да не ја нарушува целосната хармонија на трпезаријата.

Исто така, важно е да можете да станете од масата и да не се „судирате“ со мебелот или ѕидот.

Во трпезаријата, освен витрината, не треба да има место за друго парче мебел, освен ако таа просторија служи и како дневна соба …

ИЗВОРНовости
претходниот член,Во Македонија нема да се воведуваат рестриктивни мерки
Следната статијаСрбија пред можно целосно заклучување, ќе се одлучува во вторник

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

ве молиме внесете го вашиот коментар!
ве молиме внесете го вашето име овде