Среќни се оние кои се опкружени со луѓе кои се искрени, отворени, добронамерни, кои се грижат за сопствената работа и не ги интересира што прават другите и како живеат.
Знаци дека некој е љубоморен
Секогаш укажува на вашите грешки

Секогаш се труди на сите да им ги открие грешките што сте ги направиле.

Вашите неуспеси му дозволуваат да почувствува илузија на супериорност над вас. Тој ужива да ве гледа надолу, дури и ако тоа е само за момент.

Тој намерно ви дава лош совет

Оваа личност е во состојба намерно да ви даде лош совет за да уживате во начинот на кој не успевате да направите нешто.

Неговата цел е да ве натера да погрешите, па ако има шанса да ве одведе на погрешен пат, сигурно ќе ја искористи шансата.

Се преправа дека ти е пријател

Се преправа дека е ваш пријател, но зад вашиот грб зборува лошо за вас, ве навредува, им кажува на другите за грешките што ги правите или за проблемите што ги имате.

Изгледа дека е задоволен кога сте вознемирени за нешто, загрижени, кога не ви оди добро.

Ги истакнува своите достигнувања

Кога сте во исто друштво, тој на секој начин се обидува да го привлече вниманието кон себе, зборувајќи за своите достигнувања.

Ова е најочигледно ако луѓето зборуваат за вас, тогаш тие се обидуваат да го контролираат разговорот и на секој начин да го свртат разговорот кон себе.

ИЗВОРНовости
претходниот член,Лукашенко: Конфликтот во Украина може да биде решен за една недела
Следната статијаЧоколадото може да создаде сериозна зависност од слатко